Om oss

 

Städfirman för ditt företag

Historien om Småländska Städ började 1961 då det grundades av Gunnar Gustavsson. Han lämnade sedan över verksamheten till sin måg Curly Fritzell. 2006 köptes företaget av Ulf Gidhammar och hans dotter Eva Gidhammar som då tillsammans hade 40 års erfarenhet av städbranchen sen tidigare. Småländska städ drevs i och med detta vidare som ett familjeföretag. 2013 köptes Janne Putsare i Sävsjö. Nästa förvärv blev JW städ i Tranås 2015 och året senare 2016 Städkraft i Växjö. Med dessa förvärv så finns Småländska Städ AB i nästan hela Småland.

Kvalité

Kvalité, leveranssäkerhet och trovärdighet är några av de saker som gör oss framgångsrika.
Kvalité handlar inte om det som står beskrivet i fin text, det handlar om att platschefer och gruppledare får tid att vara ut och säkerställa att leveransen till dig som kund är exakt så som du förväntar dig.

Detta är ett samarbete mellan dig som kund och oss som leverantör, som vi mer än gärna tar ansvar för.
Vi gör kvalitetskontroller regelbundet, gärna tillsammans med dig som kund, men dessa genomförs även utan er inblandning och då kommer vi informera er som kund om eventuella brister och när vi åtgärdar dem.
Är vi nöjda med vår leverans får du även vet det.

”Alla våra servicelösningar ska vara unika och spegla de krav och behov som våra kunder ställer. Våra medarbetare ska anpassa sina insatser och ”städa med ögat”.”

Miljöarbete hos oss

Vi på Småländska Städ tycker att vår miljö är viktigt och vi tar ansvar för miljön genom att tillsammans med er, våra kunder förbättra miljöarbete i de tjänster som vi utför.

Vi engagerar alla våra medarbetare för att vi tillsammans ska utveckla miljöarbete i vårt företag.

Och vi ställer självklart miljökrav på våra leverantörer.

Alla våra 4 bolag är miljödiplomerade enligt svensk miljöbas.
Detta revideras varje år. Då går igenom våra miljömål, utvärderar de nyckeltal som vi arbetar med och att vi följer vår miljöplan. För att få en auktorisation så måste man ha ett miljöledningssystem, vilket vi tycker är jättebra. Återigen en del av att arbeta för allas bästa och dra vårt strå till stacken.

Auktorisation

Småländska städ är auktoriserade av Almega städföretagen och det är vi stolta över.
Detta är en seriositetstämpel för oss. Det innebär att ni kan lita på att vi följer kollektivaltal, att vi har ett miljöledningssystem, att vi följer de arbetsmiljöregler och lagar som ett seriöst företag ska göra.
Denna auktorisation ansöker man om varje år och blir också då kontrollerad varje år.
​​​​​​​
2019 blev alla våra fyra bolag auktoriserade.

SRY

SRY är en utbildning för lokalvårdare som går ut på att man utbildas i att städa professionellt med moderna städmetoder. Under utbildningens gång lär sig lokalvårdaren om olika städprodukter, redskap och städmaskiner samt ergonomi och miljö inom städyrket.
Tentamen är både praktisk- och teoretiskt prov.
Efter utförd utbildning utfärdas ett yrkesbevis i form av ett diplom från Städ- och Rengöringsbranschens Yrkesnämnd.

Vi på Småländska Städ har en diplomerade handledare i SRY och kan erbjuda SRY utbildning både internt för våra medarbetare, men även för externa aktörer som vill utbilda sina medarbetare.

För frågor om vår SRY utbildning kontakta Larry Jönsson på larry@smalandskastad.se

Jönköping

Småländska Städ AB
Tel: 036-44 00 500

Granitvägen 7
553 03 Jönköping

Höglandet

Småländska Städ på Höglandet AB
Tel: 0382-34 400
​​​​​​​

Hantverkaregatan 3
576 35 Sävsjö

Västervik

Städcentralen i Västervik AB 
Tel: 0490-833 30

Kolonivägen 1A
593 61 Västervik

Nybro, Kalmar Ljungby & Växjö

Småländska Städ i Växjö AB
Tel: 0470-480 68

Smedjegatan 49
352 46 Växjö