Nätverk mot arbetslivskriminalitet

 

Nätverk mot arbetslivskriminalitet

Att Småländska Städ har valt att gå med i nätverket mot arbetslivskriminalitet är ett starkt och viktigt ställningstagande som kan ge flera positiva effekter både för företaget och samhället i stort.

Genom att aktivt engagera sig i kampen mot arbetslivskriminalitet visar vi att vi värderar och eftersträvar en arbetsmiljö präglad av rättvisa, säkerhet och transparens.

Dessutom bidrar Småländska Städ till att skapa en mer rättvis och säker arbetsmarknad. Arbetslivskriminalitet, som inkluderar utnyttjande av arbetstagare, skattefusk och olagliga anställningsförhållanden, undergräver den sunda konkurrensen och skapar osäkra arbetsförhållanden. Genom att vara en del av nätverket visar Småländska Städ sitt engagemang för att motverka dessa orättvisor och stödja en bransch där alla aktörer följer samma regler och normer.

Ett aktivt medlemskap i nätverket kan också bidra till företagets interna utveckling. Genom att delta i nätverkets aktiviteter och ta del av den senaste informationen om hur man kan förebygga och bekämpa arbetslivskriminalitet, får Småländska Städ tillgång till kunskap och verktyg som kan användas för att förbättra företagets egna rutiner och processer. Detta stärker inte bara företagets förmåga att upptäcka och hantera risker, utan även dess långsiktiga hållbarhet och lönsamhet.

Sammanfattningsvis är det en stark fördel för Småländska Städ att vara med i nätverket mot arbetslivskriminalitet. Det ger företaget en möjlighet att stärka sitt varumärke, bidra till en rättvis arbetsmarknad och utveckla sina interna processer. I slutändan handlar det om att skapa en arbetsmiljö där alla kan känna sig trygga och rättvist behandlade, något som gynnar både företaget och samhället i stort.

Här går det att läsa mer på regeringens hemsida om projektet:

Jönköping

Småländska Städ AB
Tel: 036-44 00 500

Granitvägen 7
553 03 Jönköping

Höglandet

Småländska Städ på Höglandet AB
Tel: 0382-34 400
​​​​​​​

Hantverkaregatan 3
576 35 Sävsjö

Västervik

Städcentralen i Västervik AB 
Tel: 0490-833 30

Kolonivägen 1A
593 61 Västervik

Nybro, Kalmar Ljungby & Växjö

Småländska Städ i Växjö AB
Tel: 0470-480 68

Smedjegatan 49
352 46 Växjö